donderdag 13 april 2017

2017

Ik hield vroeger een blog bij met wat info en race verslagen en dat helpt wel om achteraf te kunnen kijken wat je allemaal verkeerd hebt gedaan. Daarom begin ik er dus terug aan :-D

Sinds eind vorig jaar train ik bij Lieve en Freddy Cappaert van mijn tri club SJKT (http://www.junokata.be/) .Ik was in 2015 terug begonnen met triathlon en als je 35 bent geworden moet je dus niet denken dat je draad gewoon kan opnemen waar je die op uw 29 hebt achter gelaten :-D
De jaren gaan snel voorbij , en mijn hielblessure zorgde ervoor dat ik het alleen bij wat fietsen heb gehouden bij mijn fietsclub 'de reetzweters'. Met een paar schitterende bergentrips en talloze ritten begon het toch terug te kriebelen.In 2015 dus direct ingeschreven voor lanzarote (loodzware wedstrijd)en malaisie (nog zwaardere en DNF door hitte slag)


In 2016 wou ik dan eerst wat kortere triathlons doen met aix en provence en luxemburg maar door een storm in aix en provence is dat een bike-run geworden en door overstromingen in Luxemburg is dat een run-bike-run geworden. Op zich wel heel tevreden van mijn fietsen maar mijn lopen vlotte nog niet zoals ik vroeger gewoon was (zoals je kan zien op de foto :-D)
Het doel was ironman vichy in 2016 . Door het warme weer was het zwemmen zonder wetsuit. Zwemmen is mijn zwakste onderdeel en ook de langere afstand (4km) maakte dit voor mij toch wel een heeeeel lang onderdeel met 1u13. Op de fiets ging het ook niet direct super vlot en heb ik mij wat ingehouden de eerste kilometers. Eens de benen los kon ik mooi mijn wattages volhouden en heb ik toch een redelijke fietsproef kunnen afleggen in 4u54 met 195 watt NP. Ik voelde dat ik mij iets teveel had ingehouden op de fiets want ik zat nog heel fris. Het lopen was verschrikkelijk warm maar toch nog draaglijk (gezien malaysia). De eerste halve marathon ging vlot voorbij in 1u38 maar dan was het vet van de soep en ik kon niets meer binnen krijgen. Dan weet je dat je aan de ironman shuffle bent begonnen :-). In 3u25 zat de marathon erop met een eindtijd van 9u42 kon ik niet anders dan tevreden zijn want meer zat er gewoon niet in.
Eind 2016 heb ik dan nog een paar loopwedstrijden gedaan en met de nieuwe aanpak bij het lopen ging dit heel vlot met een 10km in 37:40 en 25km in 1u36 ben ik meer dan tevreden van mijn loopniveau.In 2017 is het grote doel Ironman Boulder op 11juni. Ik heb ondertussen mijn eerste blok van 3 weken heel goed kunnen afwerken en deze week is het batterijen opladen en klaar zijn voor de komende 3 heel zware weken en dan komt de eerste test met ironman aix en provence over de halve afstand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten