vrijdag 5 oktober 2018

2018 en lanzarote 70,3

Hallo Allemaal,

We zijn begin oktober en het is mijn eerste post van 2018, geeft een beetje aan wat ik gedaan heb dit jaar op sport vlak :-D
Na Hawaii had ik er even genoeg van en heb ik een hele winter heel weinig gedaan en veeeel te veel gegeten met 8 kilo extra als gevolg. In de maand mei terug begonnen want ik ging de 1000km KOTK begeleiden , dat was een super ervaring!


De eerste wedstrijd dit jaar was in Brasschaat waar ik de halve heb gedaan. Het zwemmen ging super in 28min, in het fietsen was ik de laatste 30km leeg. Powermeter werkte niet en ik denk dat ik iets te hard had gereden in het begin. (fietstijd: 2:14 voor 85km)Met als gevolg dat het lopen (1:24 voor 20k)echt afzien was, zeker aangezien ik te weinig kilometers had gelopen tegen dan. Eind resultaat viel nog goed mee met een 13 de plaats in 4:09Na Brasschaat was de goesting wel helemaal terug en zag ik de halve van vichy helemaal zitten. De tijd gaat snel en na een warme zomer met veel kwalitatieve trainingen stond ik samen met Didier aan de start van vichy. Deze keer met wetsuit maar het zwemmen was daar terug heel traag in 32min maar als 143ste uit het water wat niet slecht is voor mij. De wissels is echt een punt waar ik op moet gaan werken want ik verlies teveel tijd. Het fietsen ging heel goed in het begin en dankzij de powermeter bleef ik perfect op wattages (rond 220 watt) en ging ik veel atleten voorbij. Na 40km zag ik een groep van 15 man voor mij rijden op 400-500meter en had ik het luminieuze idee om er naartoe te proberen rijden. Na 10-15minuten van veel te hard te rijden , heb ik dat plan moeten opbergen en voelde ik dat ik mezelf wat had opgeblazen..MILJAARDE!! ALWAYS STICK TO THE PLAN!! De laatste 30 km verloor ik dan ook veel terrein tot zelfs 5 minuten op de groep voor mij. tijd: 2u22 (gem: 214 watt/np:222/hr:154)
Terug de wissel in en daar neem ik (net zoals 2 jaar geleden) toch wel niet de verkeerde zak.. en zeker een dikke minuut extra verloren. Eens vertrokken met het lopen was het plan om 4min/km te lopen maar van bij de start krijg ik enorme krampen (te weinig gedronken en opgeblazen op de fiets). Ik heb nog nooit krampen gehad, maar dit voelde alsof mijn spier ging scheuren... knop om en doorlopen. Op zich kon ik door de krampen het tempo van 4min /km net niet aan maar met 1u23 over 20,2km viel het nog mee. Eindresultaat : 68ste en pas 9de in age group in 4:25. Dat was niet wat ik in gedachten had maar teveel fouten worden gewoon hard afgestraft.


Na vichy had ik besloten om selectievere parcoursen te gaan opzoeken en besloten om lanzarote 70,3 mee te doen. Op zich is het parcours gewijzigd sinds vorig jaar waardoor het veel minder zwaar is geworden, maar op lanzarote is alles toch zwaar :-D

Ik heb nog 4 weken stevig kunnen trainen en na een goeie taper zijn we klaar om er morgen in te vliegen. Als ik 1 doelstelling heb dan is het stick to the plan and make no mistakes.. dan zien we wel waar we uitkomen ;-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten